;#; دفترچه آشنایی
ویرایش ۰.۱.۵
مهر ۱۳۸۷
دریافت نسخه قدیمی PDF و ODT
;#;


download

این دفترچه شامل توضیحات مختصری است درباره:

  • گروه‌کاربران لینوکس اصفهان
  • خدمات گروه
  • تماس با گروه
  • نرم‌افزار آزاد
  • لینوکس
  • فلسفه نرم افزار آزاد
  • پرسشهای رایج تازه‌واردان



گروه کاربران لینوکس اصفهان

در بهار ۱۳۸۶ جمعی از کاربران و هواخواهان لینوکس در اصفهان گرد هم آمده گروهی با نام کاربران لینوکس اصفهان تشکیل دادند، عضویت در این گروه تقریبا هیچ پیش شرط خاصی ندارد جز درک فلسفه نرم‌افزارهای آزاد.

گروه٬ محلی است برای حل مشکلات لینوکسی افراد، پاسخ به پرسشهای مرتبط با لینوکس، و در آخر توسعه فرهنگ نرم‌افزار آزاد.

گروه هر هفته تشکیل جلسه می‌دهد و در هر جلسه در نیم ساعت اول اخبار لینوکسی و مسایلی که در هفته پیش در مورد لینوکس اتفاق افتاده به صورت مختصر توسط افراد داوطلب بیان می‌شود.

پس از آن یکی از اعضا که در جلسات قبل برای ارایه مطلب اعلام آمادگی کرده است در نیم ساعت مطلبی را به حاضرین ارایه می‌کند.

در آخر یک ساعت بحث آزاد است که اعضا در گروه‌های چند نفری در مورد مسایل مورد علاقه به گفتگو می‌پردازند.
برنامه جلسات ممکن است بنابر توافق اعضاء تغییر کند. برای آگاهی از موضوع جلسات و آخرین تغییرات به صفحه اول قسمت «جلسه آینده» مراجعه کنید.

محل تشکیل جلسات: بلوار هشت بهشت - کتابخانه مرکزی شهرداری- طبقه منهای ۲ - کلاس آموزش
زمان: هر هفته، دو ‌شنبه‌ها، ساعت ۵ بعد از ظهر

خدمات گروه

با شرکت در جلسات هفتگی همیشه درگروه افراد داوطلبی را می‌توانید پیدا کنید که می‌توانند برای شما لینوکس را نصب کنند، و یا اگر در کاربری آن با مشکلی مواجه شدید شما را کمک کنند.

همچنین می‌توانید از افراد علاقه‌مند در گروه از دیگر نرم‌افزار‌های‌آزاد و نرم‌افزارهای مرتبط با لینوکس نیز اطلاع کسب کنید.

محیط گروه هیچ حالت رسمی ندارد و همه دوستانه به هم کمک می‌کنند، کسی انتظار خاصی در مقابل کمکی که ممکن است ارایه دهد ندارد، ولی همیشه یک تشکر از طرف کمک گیرنده قابل ستایش است.

تماس با گروه

وب سایت :‌
http://www.isfahanlug.org

پست الکترونیکی:

نرم افزار آزاد

به نرم افزارهایی گفته می‌شود که به کاربر اجازه می‌دهد از نرم‌افزار استفاده کرده، در آن دخل و تصرف داشته باشد و هرگونه تغییری مایل باشد با دسترسی به کد منبع (source code) در نرم‌افزار ایجاد کرده و در توزیع آن دچار مشکلی نباشد.

لینوکس

لینوکس یکی از موفق ترین نرم افزارهای آزاد است . یک توزیع لینوکس (بهتر است بگوییم گنو/لینوکس ) یک سیستم عامل شامل هسته لینوکس و نرم‌افزاهای‌کاربردی است که به صورت آزاد توزیع می‌شود و شامل تمام خصوصیات نرم‌افزار آزاد است.

لینوکس ۲۰ (۱۹۹۱) سالی قدمت دارد و سالها است از آن برای کامپیوترهای خادم (server) استفاده می‌شود، در سالهای اخیر توزیع‌های لینوکس برای کاربران خانگی قوی تر شده اند که به راحتی امکان استفاده از محیط گرافیکی قوی، انجام کارهای اداری، تماشای فیلم و پخش انواع موسیقی، همچنین کار با اینترنت با ایمنی بالا را به همراه قابلیت استفاده از هزاران نرم افزار آزاد دیگر ممکن می‌سازد.


فلسفه نرم‌افزار آزاد

بسیاری از نرم‌افزارها قسمت‌های مشترکی دارند که هرچه شباهت نرم‌افزارها با هم بیشتر می‌شود این اشتراکات بیشتر می‌شود.

در نرم افزارهای انحصاری و روشی که شرکت‌های توسعه دهنده این نرم‌افزارها پیش گرفته‌اند عموما تمام این قسمت‌های مشترک انحصارا توسط آن شرکت نوشته می‌شود و کد منبع آن در اختیار دیگران خارج از آن شرکت قرار داده نمی‌شود.

بنابراین در دنیا ممکن است یک کد مشابه هزاران بار نوشته شود و این یعنی دست زدن به کارهای تکراری و جلوگیری از خلاقیت و تلف کردن انرژی و وقت جامعه جهانی.( اگر یک سیب را من یک گاز بزنم و شما هم یک گاز بزنید زودتر تمام میشود ولی اگر من یک تجربه به شما بدهم و شما یک تجربه دیگر به من بدهید ، ما هرکدام دو تجربه داریم )

توسعه دهندگان نرم‌افزارهای آزاد بیش از آن که به فکر سودجویی باشند به فکر تولید خلاقانه و پرهیز از دوباره کاری هستند، از این رو تولیدات خود را به صورت آزاد ارایه می‌کنند و اجازه می‌دهند دیگران نیز پیشرفت کنند.

اکثر نرم‌افزارهای آزاد نوشته شده در ابتدا بسیار ساده و ابتدایی بوده‌اند ولی بسیاری از آنها به واسطه روش توسعه آزادانه، امروز رقیب سرسخت نرم‌افزارهای انحصاری هستند.

پرسش‌‌های رایج

چرا باید رو به نرم‌افزارهای آزاد آورد؟
این گونه از نرم‌افزارها به صورت گروهی توسعه می‌یابند همچنین از تجربیات و کد های یکدیگر استفاده می کنند که ممکن است هزاران بلکه میلیون‌ها نفر در توسعه آن نقش داشته باشند، به علت دسترسی آسان به این نرم‌افزارها و این‌که اکثر آنها از طریق اینترنت قابل دریافت هستند کاربران زیادی می تواننداستفده کنند که این باعث می‌شود مشکلات نرم‌افزار به سرعت شناسایی شود و تیم اصلی توسعه یا افراد علاقه مند به رفع آن اقدام کنند از این رو نرم افزار سریعتر رشد میکند و شما نرم‌افزار با کیفیت‌تری در اختیار دارید. از طرفی شما می توانید از تجربیات دیگران استفاده کنید و با تکنولوژی های روز برنامه نویسی همراه شوید .

آیا دیگران اجازه دارند برای نرم‌افزار آزاد، پول دریافت کنند؟
نرم‌افزارآزاد به معنای نرم‌افزار رایگان نیست، هرکسی می‌تواند برای ارایه نرم‌افزاراش پول درخواست کند ولی در نرم‌افزارهای آزاد معمولا قیمت نرم‌افزار ناچیز است ولی هزینه پشتیبانی از نرم‌افزار بالا است، و این به علت آن است که در این روش شما هم ویژگی‌های یک نرم‌افزارتجاری یعنی پشتیبانی را دارید و هم ویژگی یک نرم‌افزار آزاد را که همانا آزادی در توزیع و تغییر و استفاده بدون محدودیت است.



;#; حق استفاده، تغییر، و توزیع، تحت مجوز مستندات آزاد گنو «GFDL» داده، و حتی توصیه می‌شود. ;#;